Návrat električkovej linky 3 po siedmych rokoch

10.09.2012 15:12

Na rímske trate sa vracia električka číslo 3 z Piramide na Valle Giulia. Linka, ktorá bola počas siedmych rokov nahradená autobusmi, dostane nové jumbo električky, ktoré zvýšia prepravnú kapacitu. Trasa z Piramide na vlakovú stanicu Trastevere, ale zostáva  obsluhovaná autobusmi, po novom označenými „3B“. Trasa električky je teda nasledovná: z Piramide na Valle Giulia, cez Circus MaximusPorta Maggiore na clekovej dĺžke trasy je 10,8km. Na obsluhu cestujúcich bude použitých 15 jumbo vozidiel s kapacitou 240 až 295 miest, sú klimatizované, nízkopodlažné a tak vhodné pre telesne i zrakovo postihnutých.

Električky č. 3 budú premávať každý deň, vo všedné dni aj sviatky, od 5:30 do 22:00. V ranných aj večerných hodinách budú jazdiť aj „posilové“ spoje.

Prechodom z autobusovej prepravy na električkovú sa zmenia aj umiestnenia zastávok. Na Porta Maggiore je zastávka uprostred námestia, oproti zastávke autobusu č. 19. Na väčšine potom stojí uprostred medzi jazdnými pruhmi pre autá. Na Piramide je zastávka autobusu č. 3B pred vchodom do metra B.

 

Môj Rím 2012

—————

Späť